smulpaj
Smulpaj Äpple
3 Portioner
4 Äpplen
1 1/2 dl Vetemjöl
1 1/2 dl Socker
200 g Margarin
1 dl Havregryn
Smörj formen med lite margarin. Skär äpplena i ca 5 mm tunna bitar. Och fyll formen. Blanda ihop mjölet och sockret. Och strö det över äpplena. Skiva margarinet i tunna skivor, och täck jämt över hela formen. Strö över havregrynen.
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formen i ugnen. Äppelpajen är färdig när den är gyllenbrun och mjuk.
Servas med Marsansås.
Detta är den godaste äppelpajen som finns!
3 Portioner
4 Äpplen
1 1/2 dl Vetemjöl
1 1/2 dl Socker
200 g Margarin
1 dl Havregryn
Smörj formen med lite margarin. Skär äpplena i ca 5 mm tunna bitar. Och fyll formen. Blanda ihop mjölet och sockret. Och strö det över äpplena. Skiva margarinet i tunna skivor, och täck jämt över hela formen. Strö över havregrynen.
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formen i ugnen. Äppelpajen är färdig när den är gyllenbrun och mjuk.
Servas med Marsansås.
Detta är den godaste äppelpajen som finns!
Kommentarer
Trackback